Svež zrak + močni ventilatorji

Mehanski sistemi za odvod dima MSE

Z našim strokovnim znanjem pri izvedbi kompleksnih sistemov za odvod dima in toplote bo vaš projekt uspel.

Toplotne lastnosti dimnih plinov in svežega zraka niso vedno zadostne za zagotovitev varnega in zanesljivega odvoda dima iz stavbe. Obstaja nevarnost zadušitve ali vdihavanja dima. To težavo je mogoče odpraviti z uporabo ventilatorjev in kanalov za odvajanje dima. Ko se s temi ventilatorji na motorni pogon doseže funkcija sistema za odvod dima in toplote (SHEV), je to opredeljeno kot mehansko odvajanje dima (MSE).

Katere komponente sestavljajo sistem MSE?

V teh vsestranskih omrežjih, sestavljenih iz najrazličnejših komponent, inteligentne rešitve D+H zagotavljajo svojo polno zmogljivost.

Mehanski sistemi za odvod dima so običajno prilagojeni nepremičnini. Z drugimi besedami, načrtovani so in nato izdelani na podlagi aplikacije. Tovrsten sistem običajno sestavljajo ventilatorji za odvod dima, avtomatske odprtine za dovod zraka, lopute za odvod dima, požarne lopute, detektorji požara in nadzorna plošča, kot je CPS-M1-MSE podjetja D+H.

Posamezne komponente sistema so združene v en celovit sistem, nameščene in kalibrirane. Po tem nadzorna plošča zagotavlja popolnoma avtomatizirano in usklajeno delovanje sistema. V primeru požara se sistem samodejno aktivira takoj, ko je zaznan dim. Sistem je mogoče kadarkoli sprožiti tudi ročno.

Prehod KNX Modbus omogoča, da se senzorji, ventilatorji in ACB/AdComBus komponente skupin in linij povežejo s sistemi za upravljanje stavb, ki temeljijo na KNX.

ACX 1

  • Ext. kompakten napajalnik , 230 VAC/30 VA nadometni tip
  • Za upravljanje do tri 24 VDC motorne pogone (max. 0,35A)
  • Prezračevalna tipka LT 230U-E – priporočljivo

Več o tem

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas!

Ponujamo vam velik izbor produktov namenjenih odvajanju dima in toplote ter dnevnega prezračevanja.

Kontakt

© 2023 All rights reserved

Mehanski odvod dima