Varnost je na prvem mestu!

Odvod dima in toplote rešuje človeška življenja.

Predstavljajte si sledečo situacijo:

Zgradba gori. Ljudje brezglavo bežijo. Najprej in najpomembnejše je reševanje človeških življenj, nato zmanjšavenje materialne škode.  Da bi to zagotovili, so sistemi naravnega odvoda dima in toplote (ODT – NODT – RWA – SHEV) poglavitnega pomena. 

Pravilen pristop k projektiranju, izvedbi, vgraditvi in vzdrževanju naprav odvoda dima in toplote rešuje človeška življenja. Največ smrti pri požaru nastane zaradi zadušitve z toksičnimi plini in ne zaradi ognja. 

Iz objektov s pravilno projektiranimi in vgrajenimi napravami ODT je mogoča evakuacija ljudi, v veliki meri je preprečena tudi materialna škoda. V zgradbah brez vgrajenih naprav ODT je reševanje že po samo nekaj minutah požara nemogoče. Učinkovit sistemi odvoda dima in toplote zadrži evakuacijske poti brezdimne, s čemer se izognemo najhujšemu, to je izgubi človeških življenj.

S široko paleto testiranih in certificiranih motornih pogonov, kontrolnih krmilnih sistemov in ostale opreme, smo vaš zanesljiv in zaupanja vreden partner, ko gre za naravni odvod dima in toplote.

Delovati mora vedno in to hitro in učinkovito!

Način delovanja

Zgradba brez vgrajenih naprav ODT:

Prostor se brez vgrajenih naprav odvoda dima in toplote hitro napolni s strupenim dimom. Ogroženost je izjemno velika, reševanje nemogoče.

Zgradba z vgrajenimi napravami ODT:

ZGRADBA Z VGRAJENIMI NAPRAVAMI ODT:

rostor z vgrajenimi napravami odvoda dima in toplote. Naprave izkoriščajo termični dvig toplega zraka. Z odpiranjem dimoodvodnih odprtin na vrhu, ter odpiranjem površin za dovod zraka, ustvarimo naravni vlek. Ustvari se brezdimna cona pod katero ostanejo vidne evakuacijske poti po katerih je možno reševanje.

Produkti za odvod dima in toplote

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas!

Ponujamo vam velik izbor produktov namenjenih odvajanju dima in toplote ter dnevnega prezračevanja.

Kontakt

© 2023 All rights reserved

Odvod dima in toplote