ODVOD DIMA IN TOPLOTE 

NODT - RWA

 

motorni pogoni
 

sistem naravnega odvoda dima

sistem požarnih vrat

lsc-aio
 

dodatni nodt

NARAVNI ODVOD DIMA IN TOPLOTE - NODT - RWA - SHEV

VARNOST JE NA PRVEM MESTU

Odvod dima in toplote rešuje človeška življenja.

Predstavljajte si sledečo situacijo:

Zgradba gori. Ljudje brezglavo bežijo. Najprej in najpomembnejše je reševanje človeških življenj, nato zmanjšavenje materialne škode.  Da bi to zagotovili, so sistemi naravnega odvoda dima in toplote (ODT - NODT - RWA - SHEV) poglavitnega pomena. 

Pravilen pristop k projektiranju, izvedbi, vgraditvi in vzdrževanju naprav odvoda dima in toplote rešuje človeška življenja. Največ smrti pri požaru nastane zaradi zadušitve z toksičnimi plini in ne zaradi ognja. 

Iz objektov s pravilno projektiranimi in vgrajenimi napravami ODT je mogoča evakuacija ljudi, v veliki meri je preprečena tudi materialna škoda. V zgradbah brez vgrajenih naprav ODT je reševanje že po samo nekaj minutah požara nemogoče. Učinkovit sistemi odvoda dima in toplote zadrži evakuacijske poti brezdimne, s čemer se izognemo najhujšemu, to je izgubi človeških življenj.

S široko paleto testiranih in certificiranih motornih pogonov, kontrolnih krmilnih sistemov in ostale opreme, smo vaš zanesljiv in zaupanja vreden partner, ko gre za naravni odvod dima in toplote.

Delovati mora vedno in to hitro in učinkovito!
 

pozarna_ventilacija

NAČIN DELOVANJA

ZGRADBA BREZ VGRAJENIH NAPRAV ODT:

 

 

zgradba-brez-vgrajenih-naprav

  

Prostor se brez vgrajenih naprav odvoda dima in toplote hitro napolni s strupenim dimom. Ogroženost je izjemno velika, reševanje nemogoče.

 

 

ZGRADBA Z VGRAJENIMI NAPRAVAMI ODT:

 

 

zgradba-z-vgrajenimi-napravami-odt

 

Prostor z vgrajenimi napravami odvoda dima in toplote. Naprave izkoriščajo termični dvig toplega zraka. Z odpiranjem dimoodvodnih odprtin na vrhu, ter odpiranjem površin za dovod zraka, ustvarimo naravni vlek. Ustvari se brezdimna cona pod katero ostanejo vidne evakuacijske poti po katerih je možno reševanje.